Polisario doet militaire oefening bij Marokkaanse grens

marokko
158
16 dec '14
De Polisario beweging heeft in de buurt van de Marokkaanse landsgrenzen een militaire oefening gedaan.

De training werd uitgevoerd in Aghouinit in de militaire regio in aanwezigheid van secretaris-generaal van het Polisariofront Mohamed Abdelaziz. Dat meldt persbureau APS. Volgens de bron zou het gaan om een defensieve militaire oefening, die plaatsvond nabij de grenzen van Marokko en Mauritanië. De Algerijnse staatstelevisie vond dit schijnbaar een grote gebeurtenis en zond beelden van de operatie uit. 

Vreemd moment Op de beelden waren gepantserde patrouilles en luchtafweergeschut op vrachtwagens te zien. De oefening komt op een moment dat de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Algerije een dieptepunt hebben bereikt. Ook dreigde de Polisario onlangs de wapens weer op te pakken tegen Marokko. Dat deed men na de speech van koning Mohammed VI. Daarin zei hij opnieuw dat Marokko bij de Westelijke Sahara hoort en andersom. 

Vorige week donderdag sprak minister Salaheddine Mezouar over de bemoeienis van Algerije in de zaak Westelijke Sahara. Mezouar zei toen tijdens een persconferentie dat hij bewijzen en argumenten zal presenteren die de betrokkenheid van Algerije bij het aanwakkeren van het conflict aantonen. 

© Redactie 2014
marokko
polisario
algerije
mauritanië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi