'Moslims doen te weinig aangifte bij discriminatie'

algemeen
19
17 dec '14
Vorig jaar kreeg de politie slechts 150 meldingen binnen van discriminatie op grond van het geloven in de islam. Die gingen van scheldpartijen tot varkenshoofden bij islamitische instellingen.

In vergelijking met jodendiscriminatie (717 aangiftes) en discriminatie op grond van seksuele voorkeur (1343 aangiftes) is het aantal aangiftes door moslims bij discriminatie weinig. Dat wil echter niet zeggen dat moslimdiscriminatie minder vaak voor komt. Dit blijkt uit onderzoek van de politie. Dat onderzoek gaat vandaag nog naar de Tweede Kamer, meldt de Volkskrant. 

Mohamed El Achkar is landelijk programmamanager discriminatie bij de politie en constateert een deel van het probleem. Hij ziet dat er een te grote kloof is bij moslims tussen het gediscrimineerd worden en de bereidheid aangifte te willen doen. Dat moet anders. Islamitische instellingen en moskeeën kunnen bijvoorbeeld hun achterban meer aansporen aangifte te doen. 

Bij joodse organisaties en verenigingen die opkomen voor homorechten ziet El Achkar dat die aansporing er wel is. Volgende maand gaat de politie in gesprek met moslimorganisaties over het onderwerp.

© Redactie 2014
moslims
islam
discriminatie
mohamed el achkar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?