Messenset kopen? Dat is dan 55.000 euro
De gemiddelde Marokkaanse Nederlander zweert bij zijn 'goeie ouwe' aardappelmesje, terwijl de ander een iets duurder segment uitkiest. Je hebt echter altijd bizarre uitschieters.
17 December 2014
lifestyle

In Rotterdam-Noord zit de bekende kookwinkel Kookpunt. In de winkel is een bizar messenblok van het merk Nesmuk te zien, meldt het AD. Wil je de drie messen aanschaffen? Kost je 55.000 euro. Ja, vijf-en-vijftig-duizendjes! 'Het is absurd, onrealistisch, maar ook zóóó mooi,'' zegt Kookpunteigenaar Ton van der Kolk. In de set is ongeveer elf kilo massief zilver verwerkt en zijn de messen gemaakt van damastaal. 

Om dit staal goed te bewerken zijn bijna drie werkweken nodig. Het hout van de handvatten is van het merk Royal White Ebony. 'Ik had er nog nooit van gehoord, maar het schijnt heel bijzonder te zijn', zegt Van der Kolk. In zijn winkel staat het blok tentoongesteld op een draaiplateau, die na sluitingstijd weer de kluis in gaat. 

De peperdure messen heeft hij geleend van het Duits messenmuseum in Solingen. Dit doet hij uit liefde voor het vak, maar Kookpunt mag ze ook verkopen. Geloof het of niet, in Duitsland zijn al twee setjes verkocht.

messenset
keuken
nesmuk
kookpunt
opmerkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi