Man rijdt in op voetgangers in Frankrijk

buitenland
0
22 dec '14
Een automobilist in de Franse stad Dijon is zondag opzettelijk op voetgangers ingereden.

Zeker elf mensen raakten gewond, zei de politie. Volgens sommige ooggetuigen riep de man 'Allahu akbar'. De dader is aangehouden. Behalve de Arabische kreet, die 'God is groot' betekent, zou de man ook hebben verwezen naar de 'kinderen van Palestina'. Bevestiging van autoriteiten ontbreekt echter. 

Het ministerie van binnenlandse zaken wilde de berichten van ooggetuigen niet bevestigen. Minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve reist maandag af naar Dijon. Zaterdag werden in een voorstad van Tours twee agenten neergestoken door een man, die 'Allahu Akbar' schreeuwde. 

De dader werd uiteindelijk doodgeschoten. Volgens een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken is het nog te vroeg om te zeggen of er een verband is tussen de twee aanvallen. Een antiterreureenheid van de politie onderzoekt de zaak. 

Diverse terreurgroepen, waaronder Islamitische Staat, hebben hun aanhangers opgeroepen aanvallen in Frankrijk uit te voeren, vanwege de Franse steun voor de bombardementen tegen IS in Irak. 

© Novum 2014
dijon
frankrijk
tours