Aanslagen Frankrijk waren werk van geesteszieken

buitenland
10
24 dec '14
De twee automobilisten die in Nantes en Dijon met hun auto inreden op voetgangers zijn naar het zich laat aanzien geestelijk niet in orde.

Dat hebben de Franse autoriteiten dinsdag gezegd. Volgens de autoriteiten is er geen sprake van terrorisme. Bij de twee ongelukken raakten 23 mensen gewond. Hoewel de twee ongelukken met de automobilisten niet worden gezien als een terreuraanslag, wordt een ander incident - waarbij twee agenten werden neergestoken in Tours - wel onderzocht door onderzoekers van de dienst contraterrorisme. 

Volgens de aanklagers is de man die in Dijon op voetgangers inreed al 157 keer opgenomen in een ziekenhuis. Het ongeluk in Nantes 'lijkt het werk van een man die ze niet op een rijtje heeft'. De Franse premier Manuel Valls zei op radiozender Europe 1 dat er geen aanwijzingen zijn dat de gebeurtenissen in Nantes en Dijon verband houden met elkaar, maar hij zei te begrijpen dat mensen zich zorgen maken. 

Hij merkte wel nog even op dat steeds meer Franse extremisten actief zijn in Syrië en dat de terreurdreiging hoger is dan ooit. 

© Novum 2014
nantes
dijon
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?