Lagere straf voor veroordeelde homo's Marokko

marokko
9
1 jan '15
Een homoseksueel gemeenteraadslid en student hebben in hoger beroep een lagere celstraf gekregen voor het plegen van homoseksuele daden.

Ze werden op heterdaad betrapt door de politie en kregen in Al Hoceima drie jaar gevangenisstraf opgelegd door de rechter. Volgens Al Yaoum 24 is deze straf in hoger beroep lager geworden tot één jaar celstraf voor de politicus en hoeft de 23-jarige student slechts zes maanden te brommen. 

De aanklachten luidden het schenden van de eerbaarheid, homoseksualiteit en de poging tot omkoping. De twee mannen werden op 13 december gearresteerd toen ze door een politiepatrouille opgemerkt werden en seksueel met elkaar in de weer waren.   

Wet Homoseksualiteit is in Marokko verboden en kan een fikse straf opleveren. In artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht staat homoseksualiteit beschreven als een onfatsoenlijke daad en dat het indruist tegen de natuurlijke aard van de mens. Een schending hiervan kan bestraft worden met zes maanden tot drie jaar gevangenis en een geldboete van 200 tot 1000 dirham. 

© Redactie 2015
marokko
al hoceima
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi