Man loopt 51 jaar met auto-onderdeel in arm

buitenland
0
2 jan '15
Een Amerikaanse man heeft na een auto-ongeluk 51 jaar lang met een richtingaanwijzerhendel in zijn linkerarm rondgelopen.

Het stuk metaal van bijna achttien centimeter, normaal bevestigd aan de stuurkolom, werd woensdag in een ziekenhuis in St. Louis operatief verwijderd. Volgens een bericht in de St. Luis Post-Dispatch brak de nu 75-jarige Arthur Lampitt bij het ongeluk een heup, waardoor zijn arm aan de aandacht van de artsen ontsnapte. Een jaar of tien geleden ging een metaaldetector af toen hij een gerechtsgebouw bezocht. 

Een röntgenfoto bracht een dunne metalen pen aan het licht, maar omdat hij er geen pijn of hinder van had, werd Lampitt verteld dat hij het maar beter kon laten zitten. Tot hij een paar weken terug stenen aan het verplaatsen was en hij voor het eerst pijn kreeg aan zijn arm en hij besloot zich te laten opereren. Volgens chirurg Timothy Lang komt het wel vaker voor dat vreemde voorwerpen in het lichaam worden ingekapseld. 

Dan gaat het dikwijls om spijkers of kogeltjes, maar zelden om zoiets groots als een richtingaanwijzer van een Ford Thunderbird uit 1963. 

© Novum 2015
vs
opmerkelijk
arthur lampitt
st louis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?