Zionisten woedend en houden belastinggeld Palestina achter

buitenland
2
5 jan '15
De Israëlische regering houdt uit wraak voor de Palestijnse aansluiting bij het Internationaal Strafhof de belastinginkomsten vast die zij voor de Palestijnen int.

Dat melden Israëlische media. Een bron bij de Israëlische overheid, die bedong dat zijn naam hier niet genoemd wordt, bevestigde de strekking van de berichten. De ingewijde weigerde meer bijzonderheden te verstrekken. Israël en de Palestijnen hebben in de geldende interim-akkoorden afgesproken dat Israël de belastingen int en die vervolgens maandelijks afdraagt aan de Palestijnse Autoriteit. 

De belastinggelden van december bedragen omgerekend een slordige 106 miljoen euro. Nu zij zich hebben aangesloten bij het Internationaal Strafhof kunnen de Palestijnen het hof vragen om Israël te vervolgen voor de gepleegde oorlogsmisdaden. Internationaal worden deze misdaden steeds vaker afgekeurd, maar echt ingrijpen doet niemand. 

De betrekkingen tussen Israël en de Palestijnen waren al gespannen, maar lijken inmiddels verkeerd in openlijke vijandschap. 

© Novum 2015
zionisten
palestina
internationaal strafhof
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?