Nieuw luchthavendeel Marrakech dit jaar open

marokko
0
5 jan '15
De luchthaven van Marrakech opent dit jaar de deuren van de nieuwe terminal. De capaciteit zal daarmee omhoog gaan tot wel tien miljoen passagiers.

Momenteel kan de luchthaven 'slechts' de helft aan. Le Matin maakt melding van een verklaring van het ministerie van Infrastructuur, waarin men zegt dat de luchthaven de nieuwste apparatuur en technologie zal herbergen. Bovendien gaan medewerkers de meest strenge criteria van kwaliteit en veiligheid uitvoeren. In totaal heeft Marokko 4,3 miljard dirham geïnvesteerd in de uitbreiding. 

De terminal is honderden meters lang en zestig meter breed. Marokko wil in 2020 fors meer toeristen ontvangen en om om te kunnen gaan met deze immense toestroom is Marokko druk met het uitbreiden van de infrastructuur. 

Nieuwe luchthaven Marrakech geniet hoge prioriteit. Vorig jaar lanceerde het ministerie een studie om een nieuwe locatie aan te wijzen voor een nieuwe luchthaven. Op basis van de eerste bevindingen zal dit nieuwe vliegveld op ongeveer dertig kilometer van het centrum komen. Voorlopige locaties zijn Sidi Bouatmane of Sidi Zouine.  

© Redactie 2015
marokko
marrakech
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?