Zoon executeert rijke vader na verlaging zakgeld

buitenland
14
6 jan '15
De dertigjarige Thomas Gilbert Junior (foto) heeft zijn vader gedood nadat zijn zakgeld met 200 dollar omlaag was gegaan.

De vader van Junior was een steenrijke bankier en zorgde financieel goed voor zijn zoon. Afgelopen zondag doodde de jongeman zijn vader door hem door het hoofd te schieten. Het slachtoffer vergaarde zijn rijkdom als hoofd van de hedgefondsmagnaat Thomas Gilbert Senior. Zondagavond kwam de moord als volgt op gang. Hij vroeg zijn moeder eerst een broodje te gaan kopen waarna een discussie met zijn vader ontstond. 

Hierna sloeg hij hard toe. Bij thuiskomst zag de moeder dat haar echtgenoot dood met een wapen op zijn borst lag. De New York Post meldt dat het eerst nog op zelfmoord leek maar later bleek niemand minder dan haar bloedeigen zoon de moord gepleegd te hebben. 

Hij had namelijk ontdekt dat hij 200 dollar minder zakgeld kreeg en werd woedend. Zo woedend dat hij schijnbaar zijn vader kon doden. De bankier betaalde maandelijks al 2.400 dollar huur voor de chique woning van zijn zoon. Daar bovenop deed hij nog eens 600 dollar zakgeld, maar verlaagde dit naar 400 dollar. 

Ook dreigde hij de huur niet meer te betalen, maar zo ver kwam het nooit.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2015
thomas gilbert junior
moord
vs
new york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi