Veel doden bij aanvallen Daesh in Irak

buitenland
24
6 jan '15
Gevechten tussen de Iraakse krijgsmacht en strijders van de Daesh hebben dinsdag aan zeker 23 militairen en aan de regering gelieerde strijders het leven gekost.

Dat hebben bronnen bij de politie gezegd. Het geweld in het stadje al-Baghdadi, zo'n 180 kilometer van Bagdad, begon in de ochtend met een zelfmoordaanslag op een groep soennitische strijders die met de regering samenwerkt. Vervolgens vielen Daesh-strijders nabijgelegen posten van het leger en de politie aan. Urenlange vuurgevechten waren het gevolg, waarbij aan de zijde van de autoriteiten 23 mensen omkwamen. 

Hoeveel Daesh-strijders zijn gedood, zeiden de bronnen niet. Premier Haider al-Abadi zwoer in Bagdad dat het leger al het grondgebied dat afgelopen zomer in handen viel van Daesh zal heroveren. "We zullen overwinnen. De dag dat ons land wordt bevrijd nadert", aldus al-Abadi tegen een groep net afgestudeerde legerofficieren. 

"Ons doel (...) is om vrede en voorspoed te laten zegevieren en deze donkere periode in de Iraakse geschiedenis af te sluiten." Daesh liet eerder op de dag weten in de provincie Salahuddin acht mannen te hebben gedood. De slachtoffers werkten volgens Daesh samen met de Iraakse regering en de internationale coalitie die al maanden luchtaanvallen uitvoert op Daesh. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2015
daesh
isis
irak
bagdad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi