Marokkaanse jongens redden man (49): 'Mag ook gezegd worden'

algemeen
40
6 jan '15
John Rovers is emotioneel terwijl hij vanuit het Amphia Ziekenhuis zijn verhaal doet tegenover BN De Stem.

Op oudejaarsavond ging bij de 49-jarige man uit Breda het licht uit waarna hij in levensgevaar verkeerde. Toen hij na een bezoekje aan zijn vader terugkeerde zakte hij in elkaar. 'Als een plumpudding', is wat hij zich nog kan herinneren. 'Ik had de bus gepakt, was op de Karnemelkstraat uitgestapt en even verderop op de Molstraat ging het mis. Wat er met me gebeurde weet ik niet, maar opeens voelde ik me niet goed worden en het volgende moment lag ik op het asfalt', meldt hij tegen BN De Stem. 

Hij lag daar hulpeloos en zonder hulp, terwijl hij dacht dood te gaan. 'Totdat ik opeens drie fietsers aan zag komen. Drie jongens van Marokkaanse afkomst die mij direct hulp aanboden en 112 belden. Het laatste wat ik me nog kan herinneren is dat ze tegen elkaar zeiden dat ze zo voor 2014 toch nog een goede daad verricht hadden.'

'Dit mag ook weleens in de krant meneer. Als je iets in de media over Marokkaanse jongeren leest, is het bijna altijd negatief. Nou, ze hebben mijn leven gered', zegt Rovers.

© Redactie 2015
marokkanen
breda
helden
john rovers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi