Marokkaanse horrorechtgenoot in Canada voor rechter

marokko
12
6 jan '15
Een Marokkaanse man in Canada moet voor de rechter verschijnen omdat hij zijn vrouw op schokkende wijze behandelde.

Volgens de aanklager beheerste hij het hele leven van zijn vrouw, tot ze gevaarlijk veel was afgevallen. Het paar leerde elkaar kennen via een datingsite voordat ze elkaar in Marokko ontmoetten. In juli 2012 voegde de bruid zich bij haar echtgenoot in Quebec, waar haar leven in duigen viel. Al haar bewegingen werden gecontroleerd. Zo mocht ze geen make-up en parfum op doen en werken was al helemaal verboden. 

Haar rol was thuis blijven om voor haar man te zorgen. Als zij hier niet aan voldeed kon hij haar weleens in het gezicht spugen. Toen hij op zakenreis was ging het snel achteruit met de vrouw. Bij terugkomst van haar man woog ze slechts 55 kilo, meldt Ici Radio Canada. 

Niet religieus De man werd niet gedreven door zijn religieuze interpretaties maar handelde uit eigen principes. Sterker nog: volgens dezelfde bron dwong hij zijn vrouw seksuele handelingen te verrichten die in strijd zijn met de Koran. Een jaar na haar aankomst in Canada, in juli 2013, ging het mis. 

De vrouw was aan het schilderen maar de man vond de kleur helemaal niks, waarna ruzie ontstond. Hij zou zijn echtgenote hebben gebeten en geschopt op het hoofd. Gealarmeerd door het geschreeuw kwam een buurman poolshoogte nemen. Toen de deur openging maakte de vrouw van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. 

Ze vluchtte naar een opvanghuis voor vrouwen in nood. Haar echtgenoot staat terecht voor meerdere aanklachten waaronder huiselijk geweld.

© Redactie 2015
marokko
canada
quebec
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi