Elf doden bij aanslag op Franse tijdschrift van spotprenten profeet Mohammed

buitenland
357
7 jan '15
Bij het hoofdkantoor van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo zijn woensdag schoten gelost. Elf mensen zijn omgekomen, drie agenten raakten gewond, zei de politie in Parijs.

De daders zijn in twee auto's gevlucht. Een getuige zei eerder meerdere gemaskerde gewapende lieden te hebben gezien.Benoit Bringer, een journalist van Agence Première Ligne die de aanval zag gebeuren, zei tegen tv-zender iTele dat hij meerdere gemaskerde mannen met machinegeweren zag. Twee agenten arriveerden per fiets, maar vertrokken weer - ogenschijnlijk ongewapend. 

President François Hollande is onderweg naar de plek des onheils. Het is niet de eerste keer dat de redactie van Charlie Hebdo slachtoffer is van een aanslag. In 2011 plaatste de krant een aantal spotprenten van de profeet Mohammed (vzmh), die die week was 'uitgenodigd' als gastredacteur. 

Op de voorpagina van de bewuste editie stond een getekende man afgebeeld met een tulband, een wit gewaad en een baard. Met een brede lach op zijn gezicht dreigt hij met 'honderd zweepslagen als je je niet dood lacht'. In dezelfde week dat die editie verscheen werden in de nacht meerdere brandbommen het kantoor ingegooid.

© Novum 2015
parijs
charlie hebdo
benoit bringer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi