Internet gaat los na aanslag: reaguurders willen oorlog tegen islam

algemeen
529
7 jan '15
Na de aanslag van drie gewapende mannen op tijdschrift Charlie Hebdo zijn op sociale netwerken en op internetfora talloze discussies ontstaan.
Het lijkt erop dat de aanslag door drie moslims is gepleegd. Reden genoeg voor duizenden om zich op internet tegen de islam en moslims in Nederland te keren. Geloof het of niet: de aanslagen staan volgens in direct verband met Marokkanen in Nederland. Wat voor vuil er gespuwd wordt is dan ook schokkend. Vooral op blogs als Geenstijl.nl worden doodbedreigingen en collectieve plannen gesmeed om 'moslims een lesje te leren'. Waar het verstand nodig is, zegeviert wederom de onderbuik.

Moskeeën in Nederland zijn nu nog meer op hun hoede, nadat tientallen PVV-aanhangers opriepen moskeeën in brand te gaan steken. Na de aanslag op Charlie Hebdo is een gelijke ontwikkeling zichtbaar. Het internetvolk lijkt hiermee wederom gefaald te hebben. Zowel mensen die juichen om de gruwelijke moord alsmede de roep om vergelding tegen Nederlandse moslims moeten zich schamen. 


Een greep uit de vele reacties op Geenstijl
- Dit is wat ik te zeggen heb: fakkel, jerrycan benzine en die minaret gebouwen platfikken.

- Mijn God, spuit 11 aka Appa spuit ook weer modder, wanneer gaat die gast eens d**d?

- Minder minder minder Islam.

- Kunnen we ze niet gewoon is een keer allemaal uit Europa gaan zetten?! Al die bootvluchtelingen. Gewoon terugsturen naar Afrika. Niks opvangen! weg ermee.

- Laten we maar beginnen met die haattempels te verbieden. Dat aanbidden doen ze maar thuis.

- Waar kan ik me als vrijwilliger aanmelden voor het nu toch ongetwijfeld door de EU op te richten anti-Islam leger? Ik popel!

- Ik hoop dat hiermee de policor maat vol is en er eindelijk effectieve maatregelen genomen gaan worden tegen dit geloof: totale oorlog.
© Redactie 2015
charlie hebdo
parijs
aanslag
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi