Geweld tegen moslims Frankrijk escaleert: 3 aanslagen in zeer korte tijd

buitenland
28
8 jan '15
Waar Frankrijk voor vreesde is momenteel in volle gang: op moskeeën worden momenteel volop aanslagen gepleegd.

Op drie verschillende plaatsen gebeurde dat, melden de Franse autoriteiten. Vooralsnog vielen er geen gewonden. Dat had echter anders kunnen aflopen in bijvoorbeeld Le Mans. Le Figaro meldt dat daar vier oefengranaten naar een moskee zijn gegooid iets na middernacht. Minstens een daarvan ontplofte maar omdat er waarschijnlijk weinig of geen mensen aanwezig waren raakte niemand gewond. Granaten die niet ontploft zijn werden door de explosievenopruimingsdienst opgeruimd.  

Beschieting In Port-la-Nouvelle werd woensdagavond een islamitische gebedsruimte beschoten. 'Een individu heeft twee keer op de deur geschoten en brak een venster met een wapen met klein kaliber', aldus de procureur. Het Isha-gebed was rond een uur of 19:00 afgerond en een uur later vond de beschieting plaats. Een dader is nog niet opgepakt. 

In Villefranche-sur-Saone vond vanochtend een ontploffing plaats bij een kebabzaak nabij een moskee. Ook hier vielen geen gewonden. Rond de getroffen gebieden heeft de politie veiligheidszones ingesteld.

© Redactie 2015
charlie hebdo
parijs
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?