'Gewonden bij gijzeling joodse supermarkt Parijs'

buitenland
233
9 jan '15
Een gewapende man heeft in een joodse supermarkt in het oosten van Parijs meerdere mensen gegijzeld.

Daarbij is geschoten en zijn gewonden gevallen, zei de Franse politie. Een arrestatieteam is ter plaatse. De verdachte is volgens de bron dezelfde persoon die een dag eerder in het zuiden van Parijs een agente doodschoot. De politie heeft een foto vrijgegeven van Amedy Coulibaly, de man achter de gijzeling en de verdachte in de moord op de agente donderdag. 

Hij liep volgens een bron bij de politie de supermarkt in, opende het vuur en zei 'je weet wie ik ben'. Een vrouw, Hayet Boumddiene, is Coulibaly's handlanger. Enkele gijzelaars zouden er slecht aan toe zijn. Sommige bronnen melden twee doden, maar die zijn officieel niet genoemd. De gijzeling vindt plaats in de buurt van het metrostation Porte de Vincennes. 

Volgens een bron bij de politie is er een verband tussen de gijzelnemer en de twee verdachten van het bloedbad op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo. Dit tweetal houdt zich in het stadje Dammartin-en-Goële, zo'n veertig kilometer van Parijs, schuil in een drukkerij. Ze zouden iemand hebben gegijzeld en zijn omsingeld door de politie. 

© Novum 2015
parijs
charlie hebdo
frankrijk
amedy coulibaly
hayet boumddiene
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi