Agenten Marokko gestraft na schandalig corruptiefilmpje (video)

marokko
10
12 jan '15
De Marokkaanse autoriteiten zijn opnieuw in verlegenheid gebracht door een optreden van enkele politieagenten.

Twee agenten hielden een Spaanse motorrijder aan om hem wat geld af te troggelen. Normaliter worden bestuurders betrapt op een fout en kunnen zich met een gouden handdruk afkopen. Ditmaal ging het er echter anders aan toe. De agenten bedelden voor wat eurootjes. De motorrijder leek afwijkend te reageren maar koos eieren voor zijn geld. 

Vooral de manier waarop zorgde voor boze reacties. Eerst maakten de agenten een vrolijk praatje en leken zeer geïnteresseerd. Tot een van hen om geld begon te vragen. Omdat de Spanjaard honderd dirham iets te gortig was vroeg hij of de agenten wisselgeld hadden. En ja hoor: dat hadden ze. Zo kreeg de toerist vijftig dirham terug en konden de agenten het overige geld (50 dirham) delen. 

Schorsing De Algemene Directie van de Nationale Veiligheid (DGSN) is de politieautoriteit in Marokko en ging snel over op maatregelen. Amper een dag na de publicatie van de video werden de agenten geschorst. Een onderzoek is ingesteld om te bepalen of ze verder gestraft worden. Beide heren waren in Tan-Tan, in het zuiden van Marokko, aan het werk.

© Redactie 2015
marokko
tan-tan
corruptie
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?