Qatar spreekt zionisten tegen: Hamasleider blijft dierbare gast

buitenland
9
12 jan '15
Qatar is niet van plan Hamasleider Khaled Mashaal uit te zetten.

De bewering van Israël dat Qatar heeft beloofd Mashaal uit het oliestaatje te verbannen is 'niet meer dan een gerucht', zei minister van buitenlandse zaken Khalid bin Mohammed al-Attiyah maandag. Die geruchten 'zijn bedoeld om het beleid van Qatar jegens het Palestijnse volk te doen wijzigen', aldus Al-Attiyah. Hij beklemtoonde dat 'Khaled Mashaal een dierbare gast is in Qatar'. 

Het Golfstaatje zal nooit van standpunt veranderen 'omdat de Palestijnse kwestie de kern raakt van de beginselen van zijn buitenlandse politiek'. Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken verklaarde vorige week dat het verheugd was over het besluit van Qatar Mashaal naar Turkije uit te zetten. Qatar zou zijn gezwicht onder zware diplomatieke druk van Israël. 

Vertegenwoordigers van Hamas in zowel de Gazastrook als Qatar spraken die bewering al snel tegen. De zionistische schurkenstaat Israël onderhoudt nauwelijks diplomatieke betrekkingen met Qatar. Een handelskantoor op het schiereiland in de Perzische Golf, dat in de praktijk diende als een diplomatieke vestiging, sloot zijn deuren na het uitbreken van het conflict tussen Israël en Hamas in 2008. 

© Novum 2015
qatar
hamas
palestina
zionisten
khaled mashaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?