Marokko trekt opnieuw grens: Charlie Hebdo verboden

marokko
165
13 jan '15
Marokko laat zien mee te leven met Frankrijk en veroordeelde de aanslagen met klem zonder daarvoor goed te keuren wat Charlie Hebdo deed met spotprenten in het verleden.

De nieuwste editie van Charlie Hebdo zal drie miljoen maal worden gedrukt en over de hele wereld is er veel vraag naar. Marokko wil hier echter niets van weten en stelt een duidelijke grens: Charlie Hebdo mag niet verkocht worden. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Communicatie. Sterker nog, ook binnenlandse en buitenlandse kranten die spotprenten uit solidariteit gaan publiceren kunnen sancties verwachten. 

De grootschalige verspreiding van alle profeetcartoons heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken maar wakkert de haat tegen moslims en de islam alleen maar aan, stelt het ministerie. Het ministerie van Communicatie heeft het recht om de import van publicaties te verbieden die de islam, moslims, de monarchie, de territoriale integriteit van Marokko of de openbare orde kunnen schaden.

Op sociale netwerken en in de media wordt veel gepraat over de houding van Marokko. Volgens velen is Marokko het voorbeeld van hoe je op een eigen manier terreurdaden kan veroordelen en medeleven kan tonen met getroffen landen.

Eerder besloot minister Salaheddine Mezouar al niet mee te lopen met de solidariteitsmars toen hij vernam dat er spotprenten van onze geliefde profeet Mohammed (vzmh) getoond zouden worden. 

© Redactie 2015
marokko
charlie hebdo
parijs
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?