Profeet Mohammed op nieuwe cover Charlie Hebdo

buitenland
160
13 jan '15
Op de cover van de nieuwste editie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo staat een cartoon van de profeet Mohammed (vzmh) afgedrukt.

Het Franse dagblad Libération, waar de redactie van Charlie Hebdo na de aanslag van vorige week onderdak heeft gevonden, publiceerde maandagavond de nieuwe omslag. Het tijdschrift verschijnt woensdag in een oplage van drie miljoen. Op de omslag is een bebaarde man te zien, gekleed in een wit gewaad en met een witte tulband. Langs zijn wang loopt een traan en hij houdt een bordje vast met de tekst 'Je suis Charlie' (Ik ben Charlie), een verwijzing naar de leus die na de aanslag vleugels kreeg. 

Daarboven staat de tekst: 'Tout est pardonné' (Alles is vergeven). Maandag had advocaat van Charlie Hebdo Richard Malka al op de Franse radio gezegd dat in de eerste editie na de aanslag 'vanzelfsprekend' cartoons van de profeet zouden staan. Juist cartoons van de profeet Mohammed (vzmh) lijken de aanleiding te zijn geweest voor de aanslag op Charlie Hebdo. 

Sommige ooggetuigen zeiden dat de daders na het bloedbad te hebben aangericht schreeuwden 'We hebben de profeet gewroken'. De terreuraanslagen van vorige week kostten in totaal aan zeventien mensen het leven. De drie daders, die beweerden banden te onderhouden met extremisten in het Midden-Oosten, werden gedood door de politie. 

© Novum 2015
charlie hebdo
parijs
frankrijk
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?