Marokkaan redt vrouw uit brandende woning (video)

algemeen
22
13 jan '15
In Amersfoort heeft een Marokkaanse man een vrouw uit een brandende seniorenappartement gehaald.

De brand brak maandagmorgen uit aan de Undinestraat. Een 93-jarige bewoonster van het appartement heeft haar leven te danken aan een heldhaftig optreden van de Marokkaanse Abdellah Salama. Hij vertelt tegenover Hart van Nederland dat hij rook uit de woning zag komen, waarna hij zich haastte naar de plek des onheils. Hij moest vervolgens de deur intrappen om bij de vrouw te komen. 

Volgens een woordvoerder van de brandweer had de vrouw om hulp geroepen. Salama besloot naar binnen te gaan en de vrouw te redden waarna hulpdiensten het overnamen. De vrouw is zwaargewond geraakt door het inademen van rook. Haar toestand is zorgwekkend. Ze liep mogelijk ook brandwonden op. De brandweer heeft dubbele gevoelens bij het optreden van Salama. 

Uiteraard zijn ze dolblij met zijn heldendaad, maar het kon ook verkeerd aflopen waardoor er meerdere slachtoffers konden vallen. Salama wil verder niets weten over een heldenstatus: 'Ik deed gewoon wat iedereen zou doen en ik hoop dat een ander mij ook helpt als ik in nood zit'. 


© Redactie 2015
marokkaan
amersfoort
brand
held
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?