Vrouw uit Marokko bevalt midden in menigte bij drukke grens

marokko
9
13 jan '15
Een zwangere Marokkaanse vrouw werd bij de grens met Spanje tegengehouden door de douane waardoor ze ter plekke moest bevallen.

Volgens Yabiladi wilde de vrouw de grens bij Bab Sebta oversteken om op Spaans grondgebied te bevallen. Daardoor zou het kind de Spaanse nationaliteit kunnen krijgen. Veel moeders proberen op deze manier Europese papieren te bemachtigen. Het lukte echter niet omdat haar toegangsdocumenten niet compleet bleken om de Spaanse enclave te betreden. 

Na de weigering moest de hoogzwangere vrouw plotseling bevallen. De ambulance zou nooit op tijd kunnen komen. Het kind kwam, waardoor ze te midden van de mensenmenigte moest bevallen. Enkele medewerkers en omstanders hielden lakens op om de vrouw enige vorm van privacy te geven. 

Ondertussen kwam de ambulance aan. De vrouw bloedde hevig en moest door een ambulance naar het ziekenhuis van Ceuta gebracht worden. De Spaanse nationaliteit voor de baby kan ze naar alle waarschijnlijkheid vergeten omdat ze niet over maar voor de grens beviel. 

© Redactie 2015
marokko
spanje
opmerkelijk
bevalling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?