Geestelijken Egypte waarschuwen Charlie Hebdo

buitenland
162
13 jan '15
Een van de hoogste islamitische instituten in Egypte roept het Franse weekblad Charlie Hebdo op deze week geen nieuwe cartoon van de profeet Mohammed af te drukken.

Volgens Dar al-Ifta zal de cartoon een nieuwe golf van haat veroorzaken in Frankrijk en andere westerse landen. De islamitische onderwijsinstelling noemt de geplande cover van het satirische blad een 'ongerechtvaardigde provocatie' voor de miljoenen moslims die de profeet respecteren en liefhebben. Dar al-Ifta roept de Franse regering en anderen op de 'racistische daad' door Charlie Hebdo af te wijzen. 

De aanslag op en rond het kantoor van Charlie Hebdo kostte vorige week aan twaalf mensen het leven. De Franse krant Libération, die de nog levende redacteuren van Charlie Hebdo deze week een werkplek bood, toonde maandagavond alvast de nieuwe cover van het satirische weekblad. 

Daarop is de profeet Mohammed met een traan op zijn wang afgedrukt en een bordje in zijn hand waarop staat 'Je suis Charlie', dezelfde spreuk die zondag door honderdduizenden Fransen werden gescandeerd tijdens een mars in Parijs. Daarboven staat de tekst: 'Tout est pardonné' (Alles is vergeven). 

© Novum 2015
egypte
charlie hebdo
islam
dar al ifta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?