Slechts 2% aanslagen in Westen gepleegd door moslims

buitenland
21
15 jan '15
Onder het mom van 'ken je feiten' zijn dit cijfers die voor iedereen duidelijk moeten zijn. In een wereld waarin terrorisme vooral op het conto van (extremistische) moslims wordt geschreven blijkt dit echter om een minimaal aandeel te gaan.

Mede door de media en politiek lijkt het alsof alle terreurdaden door moslims begaan worden. Hoe steekt de werkelijkheid in elkaar? Nou zo dus: de allergrootste meerderheid van de aanslagen in het Westen, maar liefst 98 procent, worden gepleegd door niet-moslims. Laten we duidelijk zijn, elke aanslag, gepleegd door wie ook, is er één te veel. De FBI en Europol hebben rapporten geschreven waarin staat dat moslims minder dan 2% van de aanslagen in het Westen pleegden. 

In 2013 werden bijvoorbeeld in de 28 lidstaten van Europa maar liefst 152 terroristische aanslagen gepleegd, slechts twee hiervan werden door extremistische moslims gepleegd. 84 van deze aanslagen werden gepleegd door Europese, separatistische en nationalistische groepen gepleegd. De meeste van deze aanslagen komen niet of nauwelijks in het nieuws. Neem nou FLNC, een Franse terreurgroep die aanslagen pleegt voor de onafhankelijkheid van Corsica. 

Of de Griekse MPRF en de FAI in Italië, die kort geleden nog een bomaanslag pleegde op een journalist. Over joods-zionistisch terreur hoeven we nauwelijks iets te zeggen, kijk alleen naar het dagelijks leven in Gaza. Christelijk terrorisme? In de VS worden de meeste terreurdaden gepleegd door christenen, blijkt uit cijfers. Regelmatig worden bijvoorbeeld abortusklinieken aangevallen. Een ander bekender voorbeeld is Anders Breivik, die in Noorwegen 77 mensen doodschoot. 

Hoewel de pers en politiek zwijgt over de christelijke aard van zijn aanslag blijkt wel degelijk dat religie centraal stond. Breivik wilde met zijn aanslag terug naar een monocultureel, christelijk Europa.

© Redactie 2015
terrorisme
polderjihad
feiten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?