Minister boos over onthullende ziekenhuisfoto's Marokko

marokko
21
15 jan '15
In Marokko heeft een populaire Facebookpagina de aandacht getrokken van de politiek en zelfs van de minister van Volksgezondheid.

Op de Facebookpagina publiceert de beheerder foto's die de misstanden in de Marokkaanse gezondheidszorg blootleggen. Houssine El Ouardi is de minister van Volksgezondheid en reageerde in de Tweede Kamer op de kwestie. Hij merkte op dat deze foto's en video's zeer oud zijn en dat sommige beelden bewerkt en niet authentiek zijn. Hij antwoordde daarmee op enkele Kamervragen. Enkele foto's dateren van twee jaar geleden, toen iemand de aanval inzette tegen het ziekenhuis van Kenitra. 

'De aanvallers werden toen voor de rechter gesleept en dienden vervolgens hun straf uit', verwijst hij naar de oudheid van de foto's die nogal wat stof deden opwaaien onder Marokkaanse gebruikers van sociale netwerken. Ook zou een vaak gedeelde foto gedeeld zijn van oktober 2013. De minister blijkt prima op de hoogte te zijn van wanneer de foto's genomen zijn. Destijds zijn ook maatregelen genomen door inspecties en commissies. Hij verzekerde daarmee dat onthullingen niet onopgemerkt blijven en dat de autoriteiten er wel degelijk werk van maken. 

Hoewel sommige foto's niet authentiek zijn geeft El Ouardi ook toe dat sommige beelden wel degelijk echt zijn en dat er nog veel werk aan de winkel is. Hij wees op het streven van de politiek naar een geleidelijke ontwikkeling in de gezondheidszorg.

© Redactie 2015
marokko
houssine el ouardi
ziekenzorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?