Vijftien arrestaties na antiterreuroperatie België

buitenland
13
16 jan '15
Bij de antiterreuroperatie van gisteren in onder meer de Belgische stad Verviers zijn vijftien terreurverdachten opgepakt.

Twee van hen zijn gearresteerd in Frankrijk, maakte de Belgische justitie vrijdag bekend. De Belgische autoriteiten vielen donderdagavond woningen binnen in onder meer Verviers, dat even ten oosten van Luik ligt, en het Brusselse Molenbeek. In het vuurgevecht dat op de inval in Verviers volgde kwamen daarbij twee terreurverdachten om. Een derde is met verwondingen aangehouden. 

De verdachten waren volgens justitie van plan een aanslag te plegen op de Belgische politie, op agenten in de openbare ruimte dan wel op politiebureaus. Volgens magistraat Eric Van Der Sypt is er huiszoeking gedaan in twaalf woningen. Er zijn meerdere wapens gevonden, waaronder vier aanvalswapens zoals kalasjnikovs.

Ook troffen de autoriteiten politieuniformen in de woningen aan. Van Der Sypt ontkende dat de Belgische antiterreuroperatie deel uitmaakt van een groot internationaal terreuronderzoek. 

© Novum 2015
belgië
luik
molenbeek
verviers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?