Homokinderen Engeland krijgen eigen school

buitenland
48
16 jan '15
Homoseksuele kinderen uit Manchester krijgen binnenkort een eigen school als ze moeite hebben op een 'normale' middelbare school.

Tegenover The Guardian zegt Amelia Lee van de liefdadigheidsorganisatie LGBT Youth North West dat het 'om het redden van levens' gaat. Binnen drie jaar moeten op de 'homoschool' veertig lesbiennes, biseksuelen, transgenders en homo's fulltime les krijgen, aldus het AD. Twintig anderen kunnen parttime les krijgen. 

'Ondanks de wetten die homo's moeten beschermen tegen homofoob gepest, komen pesterijen vooral op scholen nog ongelooflijk vaak voor. Daardoor voelen jonge mensen zich buitengesloten en vervreemd, wat vaak leidt tot spijbelen en in het ergste geval tot zelfmoord', zegt Lee. 

LGBT zet zich in voor deze leerlingen en praten jaarlijks met duizenden leerlingen en docenten over homoseksualiteit. 'Ons onderwijssysteem erkent onvoldoende de behoeftes van jonge mensen die worstelen met hun identiteit. We kunnen hopen dat elke school iedereen een plek geeft, of erkennen dat het nog niet zo ver is en dat we voorlopig ook gespecialiseerde scholen nodig hebben', citeert het AD.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2015
homoseksualiteit
manchester
opmerkelijk
groot brittannië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?