Moslim in bijzijn van gezin doodgestoken in Frankrijk

buitenland
59
16 jan '15
In het klein Frans dorpje Beaucet, tussen Carpentras en Fontainde-de-Vaucluse is woensdagnacht een man thuis op brute wijze om het leven gekomen.

De 47-jarige man werd met zeventien steken om het leven gebracht. Hij woonde met zijn vrouw en baby in het bosrijke Beaucet, waar korte tijd later de mogelijke dader is gearresteerd. Het drama begon toen het slachtoffer werd gewekt door herrie in de buurt. Hij verliet zijn huis om poolshoogte te nemen en keerde weer huiswaarts toen bleek dat het om een gevaarlijk persoon ging. 

Op de een of andere manier richtte de 28-jarige verdachte zich op de man en sloeg de deur van het huis van het gezin in. De islamitische man probeerde zijn vrouw en baby nog te beschermen en moest dit met de dood bekopen. De vrouw vluchtte met haar zoontje en kwam onder het bloed aan op het politiebureau. Ook de vrouw blijkt gewond te zijn. Haar verwondingen bleken een paar gebroken vingers te zijn, meldt Le Dauphine. 

Agenten sloegen direct alarm en kamden het gebied uit. Yves Badorc, aanklager bij het hooggerechtshof van Carpentras, zegt dat het om een bekende psychische man gaat. Hij verbleef in een psychiatrische kliniek in Montfayet. Hoewel zijn toestand bekend is vragen velen zich af waarom de man zich op de moslims in het dorpje richtte. De logische link naar de aanslagen in Parijs is ook gelegd door dorpsbewoners en andere moslims in het land. 

De politie tracht het motief nu te achterhalen. De vrouw van het slachtoffer is inmiddels ook gehoord. Details hiervan zijn nog niet vrijgegeven. Over de achtergrond van het gezin zei de bron niets, maar mogelijk is het slachtoffer van Noord-Afrikaanse komaf.

© Redactie 2015
moslim
beaucet
moord
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi