Franse regisseur bekeert zich tot islam na gebeurtenissen Parijs

buitenland
37
16 jan '15
De bekende Franse regisseur Isabelle Matic heeft op Facebook bekendgemaakt dat ze vanaf 11 januari door het leven gaat als moslima.

Dat deed ze slechts enkele dagen na de aanslagen in Parijs. 'Vandaag heb ik de eerste pilaar van de islam gepasseerd. Ik getuig dat er geen god is dan Allah en dat Mohammed Zijn boodschapper is', schreef ze. Na de aankondiging postte ze op Facebook meer berichten om haar beweegredenen te verklaren. Dat deed ze onder meer na de aanslag op Charlie Hebdo en andere gebeurtenissen in Frankrijk. 

Matic bedankte daarbij de Marokkaanse acteur Hicham Bahloul, voor het eveneens aankondigen van haar beslissing op zijn Facebookpagina. Marokkaanse media doken vervolgens massaal op het bericht. Nu ze moslima is hoeft haar omgeving niet te vrezen voor extremistische gedachten. Zo is ze nog steeds voor de vrijheid van meningsuiting, ook voor satirische bladen als Charlie Hebdo. 

Ook deelde ze een smsje dat ze gisteren ontving van een moskee. 'Ze maken de profeet belachelijk maar ze zullen hem niet schaden. Ze maken een personage belachelijk die zij bedacht hebben en aan wie zij een naam gaven. Deze man is niet onze profeet', stond in het smsje waar Matic heel blij mee was.

© Redactie 2015
frankrijk
islam
isabelle matic
charlie hebdo
parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?