Assaidi blij met transfer: 'Liverpool was foute keus'

marokko
24
19 jan '15
Oussama Assaidi mag zich officieel speler van Al Ahly FC noemen.

De oud-speler van onder meer sc Heerenveen wordt door de club uit Dubai overgenomen van Liverpool, dat naar verluidt zo'n vijf miljoen euro ontvangt voor de aanvaller. De rappe vleugelspeler tekende in de Verenigde Arabische Emiraten een contract voor 3,5 jaar, meldt de club op de officiële website. Tijdens zijn presentatie stelt Assaidi veel zin te hebben in zijn verblijf bij de Arabische topclub. 

Liverpool Assaidi geeft aan vooral blij en opgelucht te zijn dat Liverpool bereid was mee te werken aan een vertrek. "Ik ben blij om in Dubai te zijn, een prachtige stad, en ik kijk ernaar uit om bij Al Ahly te spelen", aldus Assaidi, die kritisch terugkijkt op zijn verblijf op Anfield Road.

"Ik heb niet een echte kans gekregen bij Liverpool, ook al heb ik niet slecht gespeeld", stelt Assaidi, die van mening is dat de kooplust van Engelse clubs de spelers niet ten goede komt. "Ik denk dat mijn beslissing om naar Liverpool te gaan een foute was. Het afgelopen seizoen op huurbasis bij Stoke City was geweldig. Afgelopen zomer waren er onderhandelingen, maar Stoke wilde me niet laten vertrekken. Ik ben blij dat de club de tweede keer wel heeft ingestemd", zegt Assaidi, die ook dit seizoen gehuurd werd door Stoke.

"Ik ben blij met Al Ahly, waar ze vertrouwen hebben in mijn capaciteiten. Afgelopen seizoen was ik goed bij Stoke, één van de betere spelers, maar dit seizoen heb ik niet veel kunnen spelen. De manier waarop Al Ahly me benaderde was goed, dat moedigde me aan om hier te gaan spelen. In Europa zoeken clubs naar de grote namen, maar dat is niet het belangrijkste." 

Assaidi kreeg, vertelt hij, goede adviezen van Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi. Hij speelde in het verleden ook voor de Arabische club.

© Voetbalprimeur 2015
marokko
oussama assaidi
al ahly
vae
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi