Marokkanen opgepakt toen ze agenten wilden omkopen

marokko
22
19 jan '15
Met dirhams zwaaien staat niet garant voor het uitkopen van een torenhoge boete. Dat heeft de Marokkaanse politie bewezen.

Agenten staan in Marokko bekend om het aannemen van smeergeld om een boete af te kopen. Zeker na de regen van video's waarin dergelijke acties te zien zijn in de afgelopen weken willen goedwillende agenten hun imago veranderen. Zo werd een man in Marrakech dit weekend opgepakt toen hij een agent wilde omkopen. Hij wilde bij een wegversperring met 50 dirham zichzelf doorgang verschaffen. 

Ook werd een vrouw in de okerkleurige stad opgepakt voor een poging tot omkoping. Zij werd verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en bood een ring aan. Agenten wilden hier echter niets van weten. De stijging van de uitgekomen gevallen heeft ervoor gezorgd dat de Algemene Directie van de Nationale Veiligheidsraad een memo verstuurde waarin het aandringt extra op te passen. 

In een officiële verklaring roept de politieautoriteit ook burgers op om hun verantwoordelijkheid te tonen omdat zij corruptie in stand houden door constant smeergeld aan te bieden.

© Redactie 2015
marokko
marrakech
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi