Marokko bij goedkoopste landen ter wereld

marokko
14
20 jan '15
Levensonderhoud is in Marokko een van de goedkoopste ter wereld. Volgens een speciale index voor consumentenprijzen blijkt Marokko de veertiende goedkoopste ter wereld te zijn.

Marokko wordt op de lijst voorgegaan door Georgië, Indonesië, Bangladesh, Colombia, Syrië, Macedonië, Egypte, Moldavië, Algerije, Tunesië, Pakistan, Nepal en India. Levensonderhoud in laatst genoemde land is het allergoedkoopst. Movehub is een website voor expats en baseerde zich op de Consumer Price Index, die het verschil toont in levensonderhoud tussen de landen. 

Onderzoekers houden hierbij rekening met boodschappen, vervoer, restaurants en nutsvoorzieningen. Deze hoofdpunten worden weer in categorieën geplaatst. Boodschappen bestaat bijvoorbeeld uit vlees, brood, rijst, eieren, fruit, groenten en alcohol. Vervoer uit tickets, maandkaarten, taxikosten, benzineprijzen en de prijs van een Volkswagen Golf.

Nutsvoorzieningen bestaan uit kosten voor elektriciteit, verwarming, water en internet. In Zwitserland is de levensonderhoud allerminst gunstig. Het Europees land staat op de lijst als het duurst.

© Redactie 2015
marokko
marokkaanse economie
levensonderhoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi