Vrouw met hoofddoek door Franse racisten geslagen en uitgescholden

buitenland
19
23 jan '15
Eerder deze week is een moslima het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval in Lillebonne, regio Seine-Maritime.

Het incident vond maandagavond iets voor middernacht plaats in het Franse plaatsje. De moslima was in haar auto onderweg naar huis toen ze merkte dat haar deur niet helemaal dicht was, meldt Info Normandië. De 29-jarige vrouw stopte daarom zoals het hoort op een parkeerplaats om haar deur goed dicht te doen. Daarop naderde een auto met twee mannen in capuchons en met hun gezichten verborgen door sjaals. 

Eerst vroegen ze haar om geld maar toen ze hun verzekerde dit niet te hebben werden ze woedend. Zo spoten ze traangas op de vrouw en trokken ze aan haar hoofddoek. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat dat nog niet alles was. De twee mannen trokken aan haar haren, sloegen haar hoofd tegen haar Peugeot en beledigden haar. De scheldkanonnade was op haar geloof gericht, wat het een haatmisdrijf maakt. 

Tijdens het gescheld kreeg ze nog een stomp in haar maag. Het slachtoffer werd na de aanval naar een ziekenhuis gebracht voor de nodige zorg. Ze was geschokt door de gebeurtenissen. De politie is bezig met een onderzoek om de daders te achterhalen.

© Redactie 2015
moslima
frankrijk
lillebonne
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?