Gewapende man eist zendtijd NOS

algemeen
1310
29 jan '15
Gewapende mand dringt NOS studio binnen. Het pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum wordt ontruimd.

Wat er precies aan de hand is kan een woordvoerder niet zeggen. Mogelijk is er een man in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, met een groot wapen met een geluidsdemper. Hij zou zendtijd eisen. Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. De politie is massaal aanwezig.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum bevestigt dat er iemand in het gebouw van het Journaal eist dat hij zendtijd krijgt. Of deze persoon gewapend is, kon de burgemeester niet zeggen.

Het personeel wordt uit het gebouw aan het Journaalplein gehaald. Het lijkt er volgens Broertjes op dat dat veilig verloopt. De burgemeester is onderweg naar het Journaalplein.

UPDATE 20:30 uur; De man is overmeesterd
De man is overmeesterd. Dat meldden mensen op het Mediapark

UPDATE 20:50 uur; NPO 2 ook op zwart
De zender NPO 2 is donderdagavond ook op zwart gegaan. Het programma dat zou worden uitgezonden is niet te zien. Eerder op de avond werd het NOS-Journaal op NPO 1 niet gestart omdat een man met een wapen in de studio om zendtijd zou eisen. De uitzending op NPO 1 was om 20.40 nog niet hervat. Onderin beeld loopt een tekst waarin staat dat in verband met omstandigheden momenteel geen Journaal mogelijk is.

Een woordvoerder van de NOS kan niets zeggen over de situatie in het gebouw van de NOS. Anders dan bevestigen dat het pand is ontruimd kan hij niet. Ook een woordvoerster van de gemeente Hilversum kan niets zeggen. De brandweer is onbereikbaar.

UPDATE 21:20 uur; Man gearresteerd, politie doorzoekt omgeving
De man die donderdagavond zendtijd eiste op de redactie van het NOS Journaal, is op het Journaalplein gearresteerd. Hij wordt naar het politiebureau gebracht. Dat heeft de politie Gooi en Vechtstreek laten weten. De recherche doorzoekt de omgeving van het pand. Wegen zijn daarom afgezet. Het gebouw van de NOS is volgens de politie ontruimd en wordt eveneens doorzocht.

UPDATE 21:26 uur; NOS zendt overmeestering overvaller uit
De NOS heeft donderdagavond de beelden uitgezonden van de man die in de studio met een wapen zendtijd eiste. Hij werd door agenten in de studio overmeesterd. Hij hield zijn handen omhoog, terwijl agenten hem onder vuur hadden. De man liet daarbij zijn pistool vallen.

Daarvoor was de overvaller op de beelden te zien, in gesprek met een onbekend iemand. De man ijsbeerde door de studio. "Ik ben net zo zenuwachtig als jij", zei hij onder meer. "Ik wil heel graag naar huis. Ik ga niet jou in de weg zitten."

UPDATE 22:53 uur; Overvaller NOS is 19-jarige man uit Pijnacker
De overvaller die bij de NOS binnendrong met een wapen en zendtijd eiste is de 19-jarige Tarik Zahzah uit Pijnacker. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en wapenbezit. Dat zei officier van justitie Johan Bac donderdag op een persconferentie over de zaak.

© novum 2015
nos studio
gijzeling
zendtijd
tarik zahzah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi