Bewoners Veenendaal fel tegen Marokkaanse moskee

algemeen
42
3 feb '15
Moskee Nasser in Veenendaal wil graag verhuizen naar het nieuw te ontwikkelen Stationskwartier maar lokale bewoners verzetten zich daartegen.

Momenteel staat moskee Nasser nog aan De Heuvel. Gisteravond werd een informatieavond gehouden over de ontwikkeling van het Stationskwartier. De meeste bewoners waren echter aanwezig om te klagen over de verhuizing van de moskee. Een grote meerderheid van de honderd aanwezigen stak dan ook zijn of haar hand op toen een bewoner vroeg wie er tegen de bouw van een nieuwe moskee is. 

Het gaat zoals gewoonlijk over geklaag omtrent de waardedaling van huizen en last van Marokkaanse jongeren. Jessica Linschoten licht toe: 'We zijn bang dat onze huizen in waarde zullen dalen en dat we nog meer last krijgen van Marokkaanse hangjongeren. De moskee willen we hier niet'. 

Maureen Heikamp, eveneens een bewoner, stelt dat het project hen door de strot geduwd is, meldt AD. De moskee laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Men wil verhuizen omdat de oude ruimte te krap is. 'Kom eens kijken', nodigde de moskee mensen uit. 'De meeste bewoners vinden het juist jammer dat de moskee daar verdwijnt', aldus een woordvoerder.

Help moskee Nasser hun droom te verwezenlijken en doe online een donatie. KLIK!

© Redactie 2015
veenendaal
moskee
islam
moskee nasser
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi