Franse militairen neergestoken bij joods centrum Nice

buitenland
13
3 feb '15
Drie Franse militairen zijn dinsdag in de stad Nice door een man met een mes aangevallen terwijl ze patrouilleerden bij een joods gemeenschapscentrum, meldt de politie.

De militairen raakten gewond. De aanvaller is ingerekend. Volgens burgemeester Christian Estrosi gaat het om een ongeveer 30-jarige man. Hij had een identiteitsbewijs bij zich op naam van Moussa Coulibaly, een familienaam die veel voorkomt onder mensen van Malinese afkomst, maar die ook de man die vorige maand in Parijs een politieagente en vier mensen in een koosjere supermarkt doodschoot droeg. 

Een bron bij de politie verklaarde dat de man een mes van zeker 20 centimeter lengte uit zijn tas haalde en daarmee een van de militairen verwondde aan zijn kin. Hij haalde vervolgens uit naar de twee andere soldaten. Hij raakte een van hen in een wang en de ander in een onderarm, voordat hij kon worden overmeesterd door politieagenten die voor een warenhuis naast het centrum de wacht hielden. 

De dader is volgens de politie eerder veroordeeld wegens diefstal en geweld. Zijn motief is nog niet vastgesteld. Een mogelijke handlanger is aangehouden, zei burgemeester Estrosi tegen de televisiezender BFM. Frankrijk verkeert na de terreuraanslagen van januari in verhoogde staat van paraatheid. 

Meer dan tienduizend militairen zijn ingezet om bepaalde locaties extra te beveiligen, zoals moskeeën, synagogen en winkelcentra. 

© Novum 2015
frankrijk
nice
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi