Marokko telt minimaal 800.000 drugsgebruikers

marokko
6
5 feb '15
Het Nationaal Observatorium voor Drugs en Verslaving in Marokko heeft zorgwekkende cijfers gepubliceerd over het aantal gebruikers in het land.

Het aantal gebruikers van drugs schat het observatorium in op ongeveer vijf procent van de volwassenen in Marokko, een minimum van 800.000 gebruikers. Bij dat aantal zijn de rookverslaafden nog niet eens bijgeteld. Meer dan 95% van deze drugsgebruikers roken cannabis terwijl tussen de 50.000 en 70.000 Marokkanen verslaafd zijn aan alcohol. De instelling beveelt dan ook aan om werk te maken van revalidatieprogramma's en een strikte uitvoering van het rookverbod in openbare gelegenheden. 

Ook stelde men vast dat één op de vijf middelbare scholieren weleens gerookt heeft en dat één op de tien zelfs een jointje heeft gerookt. Het advies is dan ook duidelijk: er moeten meer preventieprogramma's komen en die moeten zo divers mogelijk zijn. Als het aan het observatorium ligt komt er een wet om de verkoop van drugs en tabak in de buurt van scholen te verbieden. Bovendien moeten scholen begeleiding en psychologische ondersteuning aanbieden.

© Redactie 2015
marokko
drugs
verslaafd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?