Palestina eregast op internationale boekenbeurs in Marokko

marokko
5
5 feb '15
Tijdens de 21e internationale boekenbeurs in Casablanca (SIEL) zal Palestina de speciale gast zijn.

De beurs wordt onder bescherming van koning Mohammed VI gehouden tussen 13 en 22 februari in de economische hoofdstad van Marokko. Daarin zal een hulde worden gebracht aan de Palestijnen, die met een delegatie van ongeveer tachtig personen aanwezig zullen zijn. Delegatieleider is dan de Palestijnse vicepremier en minister van Cultuur Ziad Abou Amr. Op een speciale persconferentie in Rabat werden verschillende details kenbaar gemaakt. Zo zullen tien Palestijnse uitgevers uit de Westelijke Jordaanoever en Gaza aanwezig zijn. 

Ook komen intellectuelen uit Palestina en andere landen bijeen tijdens de boekenbeurs om verschillende aspecten van het leven te behandelen. Denk daarbij aan het erfgoed en de cultuur in de bezette gebieden, zei de ambassadeur van Palestina in Rabat Amin Abu Hassira. 

Dankbaar De ambassadeur maakte van de gelegenheid gebruik om zijn dankbaarheid te tonen voor het initiatief en de blijvende solidariteit met het Palestijnse volk. In april 2014 was Marokko overigens eregast op de boekenbeurs van Ramallah. Met Palestina als speciale gast wil Marokko aandacht vragen voor tolerantie, mensenrechten, gelijkheid en de vrijheid van godsdienst.

© Redactie 2015
marokko
palestina
mohammed vi
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?