Jongen doodt klasgenoot en maakt selfie met lijk

buitenland
16
9 feb '15
De 16-jarige Maxwell Marion Morton is aangeklaagd wegens de moord op zijn klasgenoot. Na de moord maakte hij een selfie met het lijk.

De foto stuurde hij vervolgens via Snapchat door naar vrienden. Morton schoot zijn klasgenoot even daarvoor door het hoofd. Hoewel de foto al snel verdween maakte een van de vrienden een screenshot. Toen de moeder van de ontvanger de foto zag schakelde ze de politie in. Het AD citeert een woordvoerder van de politie: 'We zien een donkere man die de selfie maakt, met zijn gezicht naar de camera en het slachtoffer op de achtergrond in de foto. Bovenaan de foto stond de naam Maxwell.'

Mogelijk had hij meerdere moorden gepland want in een ander bericht schreef de dader dat het niet de laatste zal zijn. Dit tot grote afschuw bij de officier van justitie John Pech. 'Ik heb zoiets nog nooit gezien. Maar het was een mooi stuk bewijsmateriaal dat ons naar de verdachte heeft geleid.' Inmiddels heeft de tiener de moord toegegeven. 

Gevonden Het slachtoffer werd woensdag door zijn moeder gevonden. In het huis van Maxwell werd een pistool gevonden. Ook het slachtoffer zou een wapen in bezit hebben. Voor de ouders van de gedode jongen is een crowdfunding gestart. Het gedoneerde geld gaat naar de aangeslagen moeder. 

© Redactie 2015
bizar
vs
moord
maxwell marion morton
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?