Emiraten vallen Daesh weer aan, Marokko sluit mogelijk weer aan

marokko
34
10 feb '15
De Verenigde Arabische Emiraten hebben dinsdagochtend vanuit Jordanië luchtaanvallen uitgevoerd op Daesh..

Het is voor het eerst sinds eind december dat het Golfstaatje zich weer in de strijd tegen de terreurbeweging mengt. De VAE is een van de prominentste Arabische leden van de coalitie tegen Daesh, maar had volgens Amerikaanse bronnen na de gevangenneming van de neergestorte Jordaanse gevechtspiloot Muath al-Kasaeasbeh geen aanvallen meer uitgevoerd. De extremisten verbrandden Al-Kasaeasbeh onlangs levend en filmden zijn gruweldood. 

De F-16's keerden veilig en wel terug op de luchtmachtbasis in Jordanië, meldde staatspersbureau WAM op gezag van het opperbevel van het leger. Bronnen bij het Amerikaanse leger lieten vorige week weten dat zoek- en reddingsbrigades voor neergestorte piloten dichter bij het slagveld in Irak en Syrië zijn gestationeerd. Sinds de dood van Al-Kasaeasbeh zijn de zorgen om het lot van gevangen gevechtspiloten gegroeid. 

Marokko valt onder het bevel van de VAE en daarom voerden de zes F-16's uit Marokko eveneens geen aanvallen meer uit. Mogelijk hervat men de strijd nu weer. 

© Novum 2015
marokko
vae
jordanië
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi