Drie kinderen dood bij aangestoken brand België

buitenland
21
11 feb '15
Bij een brand in Sint-Kwintens-Lennik zijn drie kinderen om het leven gekomen. Waarschijnlijk stak de moeder de brand aan.

Volgens eerste bevindingen wijst alles op een afschuwelijk familiedrama. Een vrouw zou haar drie jonge kinderen in een schuur hebben opgesloten en vervolgens in brand hebben gestoken, meldt HLN. Het oudste kind was op school en ontkwam daardoor aan de afschuwelijke gebeurtenis. In de buurt merkte men al langer dat de vrouw een labiele indruk maakt. De kinderen werden wel vaker van school gehouden. 

Naast de oudste van het gezin was ook de vader afwezig. Hij was aan het werk en werd bij aankomst opgevangen door hulpdiensten. Woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, Gilles Blondeau, meldt dat de brandweer met zekerheid kan zeggen dat de brand is aangestoken. 

'Het parket heeft dan ook onmiddellijk een branddeskundige, een wetsdokter, het labo en een branddetectiehond ter plaatse gevraagd. De moeder wordt later vandaag verhoord door de lokale politie. Het parket heeft eveneens de onderzoeksrechter reeds gevorderd wegens opzettelijke brandstichting met vermoeden van menselijke aanwezigheid en de dood tot gevolg.'

© Redactie 2015
belgië
sint-kwintens-lennik
kinderen
familiemoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?