Professor ontslagen omdat hij weigert les te geven aan moslima met hoofddoek

buitenland
23
11 feb '15
Een docent van de Universiteit van Parijs in Villetaneuse is onlangs uit zijn functie gezet omdat hij weigerde les te geven aan een leerling met hoofddoek.

Daarmee komt een eind aan 28 jaar van lessen geven op de universiteit. Hij heeft de leiding over de opleiding verzekeringsrecht. Tijdens een les, bezocht door vijftien leerlingen, weigerde hij de les voort te zetten omdat een moslima aanwezig was op de eerste rij. Hij vond dat religieuze symbolen niet in de openbare ruimte gedragen mogen worden. Dat leidde tot controverse onder studenten. 

Tegenover AFP zegt een student, die anoniem wil blijven, dat de professor hen vertelde dat hij multiculturalisme prees maar dat hij religieuze uitingen niet kan verdragen. Vier studenten verdedigden vervolgens hun klasgenoot met hoofddoek. Zij beschuldigden de professor ervan een ideologische positie in te nemen die niets te maken heeft met het onderwerp van hun opleiding. 

Vrijdag liet het hoofd van de masteropleiding weten dat hun leraar de cursus verzekeringsrecht niet zal afmaken en dat er al vervanging is gevonden. De voorzitter van de universiteit, Jean-Loup Salzmann, zegt tegen dezelfde bron dat de hoofddoek 'gewoon' toegestaan is binnen de school. Hij voegde eraan toe dat schorsing direct volgt als een professor studenten discrimineert.

© Redactie 2015
islam
moslims
parijs
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?