Gevangenen plegen zelfmoord na mislukte uitbraak

buitenland
0
12 feb '15
Zes gedetineerden in een gevangenis in Taiwan hebben zelfmoord gepleegd na een mislukte poging om uit te breken.

Vijf medewerkers van de gevangenis in de zuidelijke havenstad Kaohsiung raakten tijdens een gijzeling die eraan voorafging licht gewond. De 46-jarige leider van de opstandige gevangenen liet eerder in een telefonisch interview met een krant weten dat de mannen de actie al langer hadden gepland en bereid waren te sterven als die niet mocht lukken. Hij klaagde ook over de lange straffen en de oneerlijke wijze waarop medisch verlof wordt verleend. 

Onderminister van justitie Chen Ming-tang zei dat de autoriteiten de eis van een vrijgeleide uit de gevangenis hadden verworpen en tevergeefs urenlang op de gedetineerden in hadden gepraat om hen te bewegen hun actie op te geven. "We hebben geprobeerd garanties te geven zodat ze geen domme dingen zouden doen, maar helaas hebben ze zelfmoord gepleegd", zei Chen. De gevangenen lieten al hun gijzelaars op de gevangenisdirecteur na gaan en benamen vervolgens met vuurwapens zichzelf het leven. 

Het ministerie gaf hier geen beelden of ander bewijsmateriaal van vrij, maar op beelden van Taiwanese televisiestations was niets te zien wat leek op een bestorming door de politie. De leider van de gevangenen, Cheng Li-te, stond bekend als bendeleider in Kaohsiung. Hij was tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens moord. De vijf andere gevangenen, in leeftijd variërend van 37 tot 63, zaten straffen uit van 25 jaar tot levenslang.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2015
taiwan
bizar
zelfmoord
kaohsiung
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi