Palestina opent allereerste ambassade in Zweden

buitenland
12
12 feb '15
Hoera! Palestina heeft dan eindelijk een ambassade en wel in Europa welteverstaan.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas was in de Zweedse stad Stockholm aanwezig om de Palestijnse ambassade dinsdagavond te openen. 'Uw erkenning moet een vooruitgang betekenen in het vredesproces', zei hij tijdens de ceremonie, waar ook de minister-president van Zweden Stefan Löfven aanwezig was. Abbas riep andere landen uiteraard op om Zweden te volgen. Op 30 oktober was Zweden het eerste EU-lid dat de Palestijnse staat officieel erkende. 

In de komende vijf jaar stijgt de hulp van Zweden aan Palestina bovendien met 1,5 miljard Zweedse Kronen. Men doet overigens wel een beroep op de Palestijnen om te hervormen. 'Er zijn uitdagingen: we moeten elkaar helpen om corruptie te bestrijden en de gendergelijkheid te verhogen en de mensenrechten moeten beter', zei Löfven. Voor zijn deel stelde Abbas de premier gerust door te stellen dat de hervormingen in volle gang zijn in Palestina. 

'Vrouwen zullen een centrale rol spelen in onze instellingen en politiek. We zullen doorgaan met de ontwikkeling voor mogelijkheden voor vrouwen.'

© Redactie 2015
palestina
zweden
stockholm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?