Koning Mohammed VI heeft fortuin van 1,5 miljard euro

marokko
45
13 feb '15
De koning van Marokko staat volgens Forbes in de top tien van rijkste koningen.

El Mundo onderzocht de cijfers van Forbes en daaruit bleek dat Mohammed VI een geschat vermogen heeft van anderhalf miljard. Daarmee staat hij op de achtste plek, ver achter de onbetwiste nummer een: de koning van Thailand. De bejaarde Bhumibol Adulyadej heeft maar liefst 22,5 miljard tot zijn beschikking. Koning Mohammed VI vergaart zijn rijkdom onder meer met investeringen. 

De koning van Brunei, Hassanal Bolia, heeft 17 miljard euro op zijn rekening staan. Daarna volgen de leiders van Dubai, Abu Dhabi en Saudi-Arabië. De Arabieren hebben ongeveer 15 miljard elk. Dan maken we even een sprongetje naar Europa: prins Hans-Adam de tweede van Liechtenstein heeft 3,3 miljard. 

Ex-emir van Qatar Sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani staat zevende met twee miljard euro. Op plek acht en negen volgen zoals eerder gezegd koning Mohammed VI en prins Albert van Monaco met één miljard euro. Qaboos bin Said is de sultan van Oman en sloot de top tien af. Ook hij heeft 'slechts' een miljard tot zijn beschikking.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
rijkdom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?