Docente in Marokko gefilmd tijdens beledigen moeder leerling (video)

marokko
39
13 feb '15
Een nieuw schandaal in het onderwijs van Marokko is geboren. Een docente ging compleet door het lint tegen een leerling en dat werd gefilmd.

Na de leraar die een klein meisje beledigde omdat ze de '5' niet kon schrijven is opnieuw een docent in opspraak geraakt. De juf is op de video te zien terwijl ze tegen haar leerling schreeuwt. Hij zou haar het hele schooljaar al geïrriteerd hebben. Daarop dreigt ze hem en een klasgenoot - die ze een dier noemde - met maatregelen de rest van het jaar. 

Toen een van hen reageerde door te zeggen dat ze geen recht heeft om te beledigen antwoordde ze furieus dat ze dat wel degelijk heeft. Ze gaat zelfs verder dan dat: de docente is van mening dat ze zelfs hun familie mag beledigen. Ze voegde daarbij toe dat zijn moeder niet geschoold is. De jongen koos eieren voor zijn geld en beloofde de juf de zaak tot aan de minister te laten komen. 

Ze was echter niet onder de indruk: 'Heb je zijn nummer? Wil je mijn telefoon lenen?' De scholier krijgt mogelijk zijn zin omdat het hele gebeuren opgenomen is. Binnen het ministerie van Onderwijs heeft men in Marokko een gespecialiseerd team voor dit soort zaken. Deze afdeling was onder meer verantwoordelijk voor het opsporen van de leraar die het meisje beledigde dat geen vijf kon schrijven. 

Volgens Al Yaoum 24 is de opsporingsdienst van het ministerie nu bezig met het achterhalen van de identiteit van de juf. De bron weet dat de docente in Marrakech informaticalessen geeft. In de komende dagen kan de juffrouw daarom een bezoekje verwachten van het ministerie. 

© Redactie 2015
marokko
marrakech
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi