Marokko boos over gedode moslims VS en mishandeling Marokkaanse jongen Zweden

marokko
376
13 feb '15
Abdelilah Benkirane, het hoofd van de Marokkaanse overheid, heeft woedend gereageerd op de recente aanvallen tegen moslims in de afgelopen tijd.

Met stevige woorden sprak Bekirane over een 'brutale campagne' tegen moslims in sommige westerse landen. Hij sprak deze woorden uit tijdens de regeringsraad gisteren. Hij veroordeelde de aanvallen tegen Marokkanen en andere moslims. Benkirane is van mening dat hiermee alle grenzen zijn overschreden in deze landen, doelend op Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten. 

Benkirane bleek prima op de hoogte te zijn en veroordeelde onder meer de mishandeling van een negenjarige Marokkaanse jongen door bewakers in een trainstation in Malmö. Ook doelde hij hiermee op de steekpartij in Frankrijk, waarbij een Marokkaan om het leven kwam. Hij werd aangevallen in bijzijn van zijn vrouw en kindje. 

Tot slot noemde hij de fatale schietpartij deze week in Chapel Hill, waarbij drie islamitische studenten om het leven kwamen. Volgens Benkirane moeten moslims de nodige bescherming krijgen en moet er een collectieve en krachtige afwijzing komen tegen deze misdaden. Deze bleven - op politiek vlak - echter uit in desbetreffende landen.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
moslims
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi