Daesh-aanhangers Libië onthoofden 21 Egyptenaren

buitenland
154
16 feb '15
Libische extremisten die trouw hebben gezworen aan de groep Daesh in Libië hebben een aantal christelijke gijzelaars onthoofd.

Dat is te zien op een video die zondagavond is verspreid. De beelden tonen mannen in oranje overalls die naar een strand worden gevoerd, elk van hen vergezeld door een gemaskerde extremist. De mannen worden gedwongen te knielen terwijl een extremist die anders is gekleed dan de rest voor de camera een verklaring aflegt in het Engels met een Noord-Amerikaans accent.

"Aan alle kruisvaarders, veiligheid voor jullie zal slechts een wens zijn, vooral als jullie samen vechten tegen ons. Daarom zullen wij tegen jullie samen vechten. De zee waar jullie het lichaam van sjeik Osama bin Laden in hebben verborgen zullen wij vermengen met jullie bloed, zweren wij aan Allah." Vervolgens worden de mannen tegelijkertijd onthoofd. 

Daarna wijst de extremist naar het noorden en zegt: "Wij zullen Rome veroveren, met permissie van Allah." De makers van de video presenteren zichzelf als de Provincie Tripoli van Daesh, de groep die ongeveer een derde deel van Syrië en Irak in handen heeft. Militanten in Libië die banden claimen met Daesh hielden al weken 21 koptische christenen uit Egypte gevangen. 

De Egyptische regering heeft een week van rouw afgekondigd. President Abdel Fattah el-Sissi riep de nationale veiligheidsraad met spoed bijeen om zich op een reactie te beraden en betuigde zijn medeleven aan de 'slachtoffers van terrorisme'. 

© Novum 2015
daesh
isis
libië
egypte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?