Walgelijke haatcampagne tegen imams op benefiet Rijswijk

algemeen
110
16 feb '15
Stichting Rohamaa organiseert op 8 maart in Rijswijk een groot evenement waarbij internationaal erkende en geliefde imams aanwezig zullen zijn.

Onder meer sheikh Mohamad Hassaan, sheikh Othman Al Khamis, sheikh Mamdouh Tamami en de immens populaire Tarik Ibn Ali komen lezingen geven. Hoewel deze geleerden internationale erkenning krijgen van islamitische instituten en ook in Nederlandse moskeeën regelmatig preken zien sommige media een opening voor een heuse lastercampagne. Gevalletje 'roeptoeteren-zonder-enige-vorm-van-juiste-kennis' dus. 

Stichting Rohamaa staat op haar beurt bekend als een van de meest succesvolle organisaties als het gaat om liefdadigheid. Het evenement - waarvan de opbrengst naar armen, zieken, wezen, gehandicapten en waterputten in Marokko, Egypte en Syrië gaat - is zelfs omgedoopt tot 'jihadgala'. Op sociale netwerken spreken moslims vol afschuw over deze termen. Men vraagt zich af waarom er weer zo nodig met dubbele maten gemeten moet worden als het gaat om vrijheid van meningsuiting.

De VVD is van mening dat het kabinet snel moet ingrijpen om 'buitenlandse haatimams' de toegang tot het land te weigeren. Malik Azmani, wiens vader Marokkaans is, voelde zich genoodzaakt te reageren. Hij is van mening dat het risico voor de openbare orde te groot is: 'Bovendien zijn dit mensen die intolerantie prediken. Die moeten we in ons land geen podium bieden'.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie is aan het kijken of er manieren zijn om het evenement te dwarsbomen.

© Redactie 2015
islam
moslims
den haag
rijswijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?